BONDFRUN – Gårdsbutik Självbetjäning

Bondfrun – Stomme Long på Varaslätten

Erbjuder fin Gårdsbutik med digital Självbetjäning, handla närproducerat griskött, potatis m.m.

VÄLKOMMEN TILL BONDFRUN

Gårdsbutik med Digital Självbetjäning Öppet alla dagar mellan kl: 08:00 – 20:00 Jag finns på plats på fredagar, kl 11:00-18:00

På hemsidan hittar ni inspirerade recept och överblick över produkterna.

Griskött från Stommen Long i Vara Mitt ute i landsidyllen utanför Vara ligger våra grisgårdar Stommen Long och GP Farm som båda drivs av mig Marie-Louise och min man. Här har vi i fyra generationer skapat en hållbar värld för våra grisar så att de ska ha det så bra som möjligt. Och för att ni ska få ett fint, närproducerat fläskkött. Vi odlar även spannmål och potatis.

Gårdsinfo Våra smågrisar föds upp på Stommen Long utanför Vara, som vi äger ihop med familjen Wiberg. Vi sätter våra grisar och medarbetare i första hand. Suggorna (ca 600 st) går på lösdrift mellan grisningarna och får mycket halm att boa i innan grisning. När grisarna väger runt 30 kg transporteras de till oss, en sträcka på ca 1 mil till Tråvad. Här får dom tillsyn och strö dagligen. Vi har ca 3000 platser. Våra grisar har givetvis knorren kvar och när någon bli sjuk får den behandling, för alla grisar är ett liv som är viktigt för oss.

När det sedan är tid för slakt sker det på Skövde slakteri, en resa på ca 6 mil. Vi får hjälp av vår återförsäljare (Helmut Walch) med styckning, paketering, korvtillverkning & dom gör även det goda baconet. Så det är extra roligt att nu kunna erbjuda vårt griskött lokalt. Detta gör att vi kan erbjuda fler detaljer, som bl.a. korv, grytbitar, revben, leverpastej, fläskfärs mm Självklart följer vi svensk lag om djurhållning, vilket är en av världens hårdaste.

Vår verksamhet är ibland uppmärksammad i bl.a. tidningen ”Gris” (en utskrift som delas ut i grisnäringen) och vi strävar efter att vara i framkant för djurens bästa, i samarbete med veterinären och olika rådgivare. Åkerbönor och nästan all spannmålen vi odlar går till foder till grisarna och inköp av övriga delar i foderblandningen görs med tanke om närhet och miljösmart. Vi köper tex. Drank som är en restprodukt vid biobränsletillverkning. Har även en Facebookgrupp man gärna får gå med i ”Bondfruns Griskött”. Självklart är alla våra produkter gjorda på endast vårt kött! En del korvar innehåller även nötkött och kalvkött, detta är oxå självklart svenskt kött från gårdar i närområdet. Vi driver vår gård Konventionellt.

Asle ta stugby
Inget i Kalendern

Kontakta oss

Telefonnr: 0703-31 43 10

Mail: bondfruns@gmail.com

Hemsida: www.bondfrun.com

  

Adress

Tråvad Skattegården 10 53492 Tråvad

58.243896, 13.073307

Asle ta stugby