Rikardsgården

Rikardsgården Lantboden – Gårdsbutik det vi säljer i boden är hämtat från skogens skafferi, samt övrig skafferi och köttprodukter + återbruk.

Rikardsgården ligger alldeles i utkanten av Töreboda Kommun, på en höjd med utsikt över sjön Unden i den idylliska byn Hallerud. Edsån förbinder Unden och Viken och på andra sidan bron ligger Karlsborgs kommun med en mängd olika utflyktsmål. Här i den tysta skogen vid sjön, följer vi på Rikardsgården årstidernas växlingar, och mycket av det vi säljer i boden är hämtat från skogens skafferi. Vi har öppet året runt, och här har verkligen alla årstider sin charm.

Lantboden
I den lilla lantboden finns  marmelader, örtsalter, te, kaffe, honung, glass, öl, dricka, frysta köttprodukter mm. Närodlat och närproducerat på Rikardsgården eller småproducenter i grannbyarna eller närområdet.

Det finns även ekologiska hudvårdsprodukter samt lite presentartiklar.

Knivsliperi
Vi slipar dina knivar, yxor, liar mm på traditionellt vis med slipstenar och bryne.

Återbruk kök
Vi har en liten avdelning i boden med nischat återbruk. Nyslipade köksknivar, saxar av hög kvalité. Gjutjärnspannor av olika slag som vi gjort iordning. Varierat utbud då allt är återbruk.

Kaffe
Det råder ett vilsamt lugn vid lantboden. Kanske kommer det vandrare eller ryttare på vandrings-och ridleden, eller bybor som säger hej, sätter sig ner och tar en kopp kaffe. Gårdens hönor kacklar glatt, och någon av katterna stryker sig kärvänligt mot ditt ben. Kaffet är oftast på i lantboden, och det finns alltid något, förutom glassen, att få till kaffet. Vi är inget café eller bageri, men bakar i liten skala till våra gäster. Vi jobbar bara med närproducerat, egenodlat, närodlat eller vildplockat. Vi bakar med mjöl av gamla kultursorter. Alla råvaror är noga utvalda och handplockade. Vi gillar det enkla, robusta före det tillkrånglade

Naturcamping
Vi har 4 st ställplatser, eller max 8 personer, för husbil eller husvagn på ängarna ner mot sjön. Även några få tältplatser. Grillplats, el, samt tillgång till toa och dusch. Samt möjlighet att handla i boden och utnyttja cafédelen.

Rid- & vandringsled
Genom byn och gården går Ridleder Tiveden och rasthagar för hästar finns här också. Här kan både ryttare och häst få mat och vila.

Vi kommer att göra vårt bästa för att ta hand om både dig som ryttare och häst. 

Asle ta stugby

Kontakta oss

Telefonnr: 070-855 20 76

Mail: rikardsgarden@gmail.com

Hemsida: www.rikardsgarden.se

  

Adress

Hallerud 11 Rikardsgården 54592 Älgarås

58.763646, 14.376918

Asle ta stugby