Skogsgården

Denna gård är ingen annan än Skogsgården i Floby!

Webbutik med kött från lamm och nöt m.m., samt garner och broderier som du kan köpa online.

På Skogsgården betar Gotlandsfåren & Klövsjöfåren och Simmentalkor & Anguskor i de fina naturbeteshagarna och hjälper till att bevara den stora biologiska mångfald som finns här med både blommor och insekter.

På våren föds lammen & kalvarna och de får komma ut på bete tillsammans med tackorna & kor i mitten av maj när gräset har börjat växa ordentligt. Djuren betar hela sommaren och hösten och stallas på lösdrift i oktober. Då får de äta ensilage som är skördat på Skogsgårdens marker Runt Floby och Jäla.

Våra hönor av raserna Wyandotte ljusbruna ägg, Maran korsning gröna ägg & Cream Legbar lite mindre ljusblå/turkosa ägg & ett par Kalkoner går fritt på gården och sover inne på natten för att undvika rovdjur.

Vi kör djuren själva till lokala slakterier när det är dags för slakt. Vidare förädling såsom korvtillverkning, rökning, beredning anges på respektive produkts etikett.

Marias Broderier är Webbutiken för dig som älskar handarbete. Hos oss hittar du alla sorters broderier, stickgarn och virkgarn av alla de slag, tillbehör som nålar, stickor, knappar och ramar, mönster och beskrivningar, och mycket, mycket mer.

Våra produkter håller alltid högsta klass och genom egen import har vi möjlighet att hålla nere kostnaderna så att du som kund kan få marknadens bästa priser.

För dig som vill lära dig något nytt håller vi kurser i japansk konstsöm, Hardangersöm och även fria sömsätt som langettsöm och plattsöm. Tycker du sedan att det är besvärligt att fålla dukar och dylikt hjälper vi gärna till. Ring eller skriv om prisfråga för din duk.

Vi ger dig tips och råd, och svarar på dina frågor om handarbete. Inga frågor är dumma, så tveka inte att fråga oss om det är något du undrar över!

Asle ta stugby
Asle ta stugby
Asle ta stugby