Alphems Arboretum – Förening

Föreningen Alphems Arboretum Underbar trädgård att besöka Anordnar Underhållning, tipspromenad och Lotterier.

Sommaren 1953 avled Frans Johan Gegerfeldt, 88 år gammal. Några år senare var Alphem till salu och för att förhindra att anläggningen kom i privat ägo köpte Vilske Hembygds- och Fornminnesförening densamma på auktion. Nu drivs anläggningen av Föreningen Alphems Arboretum, en ideell förening som sköter den i sann Gegerfeldtsk anda. Detta borgar för trädgårdens trygga fortlevnad även i framtiden.

Anordnar på Torsdags kvällarna Underhållning, tipspromenad och Lotterier.

Läs mer om Trädgården 

Det var lantbrevbäraren Frans Johan Gegerfeldt som under 50 år byggde upp oasen Alphems Arboretum – med sällsynta buskar och träd från hela världen! Startskottet blev ett par amerikanska granar utanför den lilla stugan men parken är idag ett tre tunnland stort område med flera hundra olika sorters träd och många besökare årligen.

Gegerfeldts hus förlaga till dvärgarnas stuga Dvärgarnas lilla stuga i filmen och böckerna om Snövit är välkänd världen över. Som förlaga används den lilla vackra stugan på Alphems Arboretum. Den är väl värd ett besök. Gustav Tenggren föddes i Magra, utbildade sig till konstnär och reste till USA. Där blev han anställd av Walt Disney och var med och ritade bl. a. filmen om Snövit. Som barn hade han besökt Gegerfeldt flera gånger med sin farfar. Han har berättat att han tänkt på Gegerfeldts stuga när han utformade dvärgarnas stuga

Välkomna!

Asle ta stugby
juni 2023
Inget evenemang hittades!
Visa fler

Kontakta oss

Guidad tur: 076-791 62 27

Mail: info@alphem.se

Hemsida: www.alphem.se

  

Adress

Alphems arboretum, ALPHEMS ARBORETUM, Floby, Sverige

58.14527, 13.31576

Asle ta stugby
Dela
Dela Sidan