Falbygdens Hästsportförening i Falköping

Vi anordnar tävlingar och andra aktiviteter på anläggningen som består av två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 60 hästar och många hagar.

Falbygdens Hästsportförening i Falköping

           

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara. Vi har närmare 400 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan – ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

12 av de 30 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2020.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen. FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.

Under 2020 är vi stolt arrangör av DM/Västgötamästerskapen i hoppning!

Falbygdens Hästsportförening (FHF) är en ideell förening, som bildades 1948 och är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Vi finns på Klockaregården strax utanför centrala Falköping. Båda ridhusen, cafeterian och ”nya” stallet har ägts av föreningen medan resten har tillhört Falköpings kommun. Under 2015 köpte föreningen hela anläggningen för en symbolisk summa, och FHF äger nu alla byggnader samt marken.

År 2020 har FHF över 400 medlemmar, och vi äger 11 lektionshästar. Det betyder att alla medlemmar är hästägare!

Vår vision: Med hästen i centrum bidrar vi till ett bättre samhälle. Med det gemensamma målet att ständigt ha hästens bästa för ögonen skapar vi samhörighet och vi-känsla, samt utbildar i kunskap och ansvarstagande på ett sätt som får alla att växa. Detta når vi genom att erbjuda en miljö där medlemmar, ryttare och ledare trivs, utvecklas och känner sig välkomna. Anläggningen är drog- och rökfri. Här finns inga vi och ni utan endast vi.

I stallet lär sig barn och ungdomar att ta ansvar för hästarna, sina kamrater och de yngre barnen. Falköpingsbor i alla åldrar och från skiftande miljöer träffas här och förenas av intresset för hästar och ridning. Varje medlem är viktig för FHF, och alla kan bidra med något. Varje vår och höst ordnar vi arbetsdagar då vi reparerar, städar, målar och fixar. Hästarna och stallet kräver mycket arbete varje dag. Det finns alltid något att hugga tag i om du vill hjälpa till!

Under året anordnar vi ett 20-tal tävlingsdagar i hoppning och dressyr, och då behövs allt från hembakade bullar till funktionärer på banan. Har du förslag på aktiviteter som du vill att vi ska anordna eller vill du kanske delta mer aktivt i föreningens arbete?

Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss via mejlen, fhf@falbygdenshf.se Väl mött i stallet!

Lindbloms Blomsterhandel
Inget i Kalendern

Kontakta oss

Mail: fhf@falbygdenshf.se

Hemsida: www.falbygdenshf.se

Adress

Friggeråker, Klockaregården

52194 Falköping

Dela
Dela