Grevbäcks Hembygdsförening – Slöjdmässan Hjo

Upptäck det rika kulturarvet i Grevbäck, Skolmuseum  och upplev Hjo Slöjdmässa med hantverksmässa

Grevbäcks Hembygdsförening – Slöjdmässan Hjo

     

Välkommen till Grevbäck Hembygdsförening, där det förflutna blir levande och framtiden bevaras. I den charmiga byn Grevbäck, bara 8 km norr om Hjo, finns vår organisation som ägnar sig åt underhåll och bevarande av många kulturellt och historiskt betydelsefulla byggnader.

Kärnan i vårt arbete är en passionerad och aktiv lokal förening. Genom oräkneliga timmar av frivilligt arbete strävar vi efter att skapa ett bestående arv för framtida generationer och se till att det rika kulturarvet i vårt område förblir intakt under många år framöver.

Ett av de sätt på vilka vi för samman vårt samhälle är genom olika evenemang. Från den livliga hantverksmässan i Hjo stadspark till den härliga voffeldagen – vi anordnar sammankomster som firar våra traditioner och skänker glädje till både invånare och besökare.

Dessutom erbjuder vi guidade turer för grupper, så att de kan fördjupa sig i Grevbäcks fängslande historia. Och naturligtvis skulle inget besök vara komplett utan en kopp kaffe som serveras med varm gästfrihet.

Vårt engagemang för att bevara vårt arv kan ses i den noggranna restaureringen av våra byggnader. Från det charmiga soldattorpet till den rustika bondgården och den fängslande hembygdsgården med sitt museum har varje detalj noggrant förberetts och underhållits. Vår samlingssal, som rymmer ett utökat museum, fungerar som ett nav för kunskap och inspiration och inbjuder besökare att gå tillbaka i tiden och upptäcka de berättelser som formar vårt samhälle.

På Grevbäck Hembygdsförening är vi oerhört stolta över vår roll som förvaltare av det förflutna. Med ett dedikerat team av volontärer och en djup känsla av syfte, är vi hedrade att hålla Grevbäcks historia levande och blomstrande. Följ med oss på denna anmärkningsvärda resa när vi bevarar vårt arv och skapar ett arv som kommer att bestå i generationer framöver.

Asle ta stugby
juli 2024
Inget i Kalendern

Kontakta oss

Telefonnr: 070-619 47 43

Mail: info@grevback.com

Hemsida: www.grevback.wordpress.com

  

Adress

Grevbäcks Hembygdsgård och Museum

58.352653, 14.350322

Soldattorpet

58.352086, 14.347049

Slöjdmässan i Hjo stadspark

58.30644, 14.297183

Asle ta stugby