Hellekis Säteri / Kinnekulle

Säteriet är vackert beläget vid Kinnekulles västra fot intill naturreservatet Munkängarna där ramslöken växer tät om våren.

Här kan man njuta i den vackra trädgården.

Hyr festlokal i Smedjan 100 st sittande gäster.

Om Hellekis Säteri 

              

I vår fina park hittar du många ovanliga lövträd som valnöt, äkta kastanj och det ståtliga Ginkgoträdet. Här finns också en omfattande perennrabatt som anlades redan år 1936. Duktiga trädgårdsmästare håller allt i bästa skick så att besökare kan njuta av årstidens växlingar från vårens lökväxter till höstens sköna färger. Intill ligger vårt härliga trädgårdscafé som bjuder på allt från fina bakverk till ramslökssoppa. Hos oss kan du också hyra gamla Smejdan som i dag är en uppskattad festlokal för bröllop och andra fester.

Trädgården

År 1994 öppnade vi vår trädgård för besökare. Vår park har länge uppmärksammats för många ovanliga lövträd som valnötsträd, äkta kastanj och det ståtliga Ginkgoträdet. Här finns också en omfattande perennrabatt och en doftande rosenträdgård med gammaldags rosor. Perennrabatten och rosenträdgården anlades redan år 1936. Duktiga trädgårdsmästare håller allt i bästa skick så att ni besökare kan njuta av årstidens växlingar från vårens lökväxter till höstens sköna färger.

Smedjan – Festlokal att hyra

Den 200 år gamla smedjan byggdes om på 1960-talet till festlokal. I dag används den för sammankomster av olika slag: bröllop och andra festligheter. Den gamla eldstaden ger en gemytlig stämning till lokalen. Och andra våningen är nyligen renoverad och har ett stort fönsterparti med balkong mot Vänern. Smedjan rymmer 100 sittande gäster.

Galleriet – Konst i Växthuset

Stora växthuset rymmer vårt ljusa och rymliga galleri som enkelt kan anpassas till olika konstutställningar. Är du/ni intresserade att ställa ut i galleriet?

Trädgårdscaféet

Här väljer ni mellan bullar, härliga bakverk, fina smörgåsar, ljuvligt smaksatta soppor eller en bit mat. Alla bakverk kommer från vårt eget bageri Café På Klostret. Kaffet bygger på svensk kaffekultur och kommer från Bergstrands kafferosteri

Hästar på Gården

Ridhus, paddock och stora hagar är också en naturlig del av gårdsbilden på Hellekis. I dag driver företaget Horse Vision Sweden sin verksamhet här. Specialiserade på Akademisk Ridkonst och Frihetsdressyr.

Dovhjort på Kinnekulle

År 1946 köptes fyra hindar och en hjorthanne in till Hellekis och sattes i hägn. Följande år efter kalvningen släpptes hjortarna ut i friheten och idag har vi gott om dovhjort på Kinnekulle. Kör försiktigt och håll utkik i gryning och skymning så kan ni få se stora hjordar med dessa vackra djur.

Varmt välkomna till oss på Hellekis Säteri

Kontakta oss

Telefon: 0510-54 40 11 

Mail: info@hellekis.com

Hemsida: www.hellekis.se

Adress

Hellekis Säteri 1 533 94 Hällekis

58.619514, 13.387173

 

Dela
Dela Sidan