Hova Riddarvecka / Förening

Läs inte om det!

Kom och upplev Medeltiden och slaget vid Hova år 1275.

Upplev riddare, gycklare, hantverket, maten, dofterna och känslan att befinna sig på Medeltiden i Juli månad!

 Hova Riddarvecka / Förening

    

Ideella krafter driver Hova Riddarvecka

Riddarveckan är en förening som startade 1990 tack vare att riddaren Per Nilsson flyttade till Hova. Alla trodde inte på idéen från början ”Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig”. Första Riddarveckan var betydligt mindre än dagens evenemang och har utvecklats en hel del sedan första start. 

Riddarveckan

I juli blåses revelj av stadsvakten i Hova upp. Detta är inledningen till en fantastisk medeltidsvecka med Nordens största dagliga riddarkortege och tornerspel. Hovaborna går man ur huse, klär sig i medeltidskläder och inbjuder ER alla att delta i festen. Riddare med frustande hästar drabbar varje kväll samman i kampen om Svea Rikes krona.

Gycklare och eldslukare förgyller kvällen med sina upptåg. BARNENS RIDDARLAND är ett eldorado för äventyrslystna ungar. Här kan man tumla runt i den stora riddarborgen, tillverka egna saker i pysseltältet, busa i lekparken eller fika. Riddare besöker varje dag Riddarlandet, till stor glädje för alla barn. Missa inte sagovandringen ”I gycklarnas fotspår”.

Riddarbyn

Strax intill är det ett myllrande liv. Hantverkare tillverkar och säljer här sina alster. Stadsvakten håller ordning på medeltidsfolket och någon stackare, kanske hamnar i stupstocken en stund.

Här finns brinnande stubbar, doftande örter, magiska stenar och mycket annat medeltida att hänge sig åt. Här finns också hela utrustningar att inhandla, för dig som vill byta skepnad för en dag eller vecka i det medeltida Hova.

Varmt Välkomna i Juli / då blåser vi i hornet och startar årets Hova Riddarvecka!

juli 2024
Inget i Kalendern

Kontakta oss

Mail: info@riddarveckan.com

Hemsida: www.riddarveckan.com

Adress

Hova By

58.852964, 14.215107