Sägnernas Hus i Sandhem

Upplev musik- och danskvällar, mässor och företagsevenemang på Sägnernas Hus i Sandhem.

Boka stuga eller glamping och njut av kultur och friskvård. Välkommen!

juli 2024
augusti 2024
Inget i Kalendern
Visa fler

Sägnernas Hus i Sandhem är en kulturell pärla som erbjuder en mängd olika evenemang och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Beläget mellan Falköping och Mullsjö, är det lätt att ta sig till denna unika plats som kombinerar musik, dans, kultur och historia på ett sätt som få andra ställen kan. Varje vecka arrangeras musik- och danskvällar där du kan njuta av livemusik från några av Sveriges mest populära dansband. Med en av landets finaste danslogar är det en perfekt plats för alla som älskar att dansa. Under dessa evenemang håller även restaurangen och caféet öppet och serverar mat och dryck med fullständiga rättigheter.

Förutom dans och musik erbjuder Sägnernas Hus en rad andra evenemang som mässor, föreläsningar, julmarknader, konstutställningar och loppisar. Detta gör platsen till en livfull mötesplats där man alltid kan hitta något spännande att göra. Kolla in vår ”På Gång Kalender” för att se vilka kända dansband och andra evenemang som är på gång.

Glaming - Sägnernas Hus i Sandhem
Sägnernas Hus i Sandhem

För företag är Sägnernas Hus en idealisk plats för evenemang och konferenser. Med kapacitet för upp till 900 sittande gäster, två våningar och ett stort dansgolv, kan vi arrangera allt från företagsfester till seminarier. Vi erbjuder även övernattningsmöjligheter med både stugor och glamping. Våra stugor har full standard och rymmer upp till fyra gäster, vilket gör dem perfekta för både korta och längre vistelser.

Ett besök på Sägnernas Hus är inte komplett utan en rundtur i vårt museum om svensk folktro. Här kan du lära dig om och möta de väsen som har varit en del av svensk kultur och historia i århundraden. Museet är en viktig del av vår förening, Sägnernas Musik & Kulturförening, som arbetar för att främja kulturutbudet i Sandhem och Mullsjö kommun samt bevara kunskapen om svensk folktro för framtida generationer.

Vi fokuserar också på friskvård och hälsa samt dansens utveckling som viktiga delar av vår verksamhet.

Varmt välkomna till oss på Sägnernas Hus för en dag och kväll fylld med upplevelser, oavsett om ni är här för ett specifikt evenemang eller har förbokat en vistelse.

Ställplatser - Sägnernas Hus i Sandhem
Stuga på Sägnernas Hus

Köp din egna Villavagn på Sägnernas Hus

Nyckelfärdiga fritidshus i det vackra och idylliska västgötska landskapet.
Vi har en plats för dig. En vacker och idyllisk plats som du kan fylla med fullständig avkoppling, härliga stunder med familj och vänner, minnen av ljusa soluppgångar och mäktiga solnedgångar och allt däremellan. Ta en tur i skogen, över de vackra hagmarkerna och ängarna, utmed ån Tidan eller ta ett svalkande dopp i Sandhemssjön.

juli 2024
augusti 2024
Inget i Kalendern
Visa fler

Kontakta oss

Telefon: 0515 – 76 00 26

Mail: info@sagnernashus.se

Hemsida: www.sagnernashus.se

Adress

Sägnernas hus, 565 94 Sandhem

57.973543, 13.744084

 

Dela
Dela